Tablou sumbru la nivel mondial: 60 de milioane de cazuri COVID-19 și 1,4 milioane de morți

0
38

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus confirmate la nivel mondial a ajuns la 60 de milioane, iar creşterea se accelerează, Statele Unite raportând un număr record de spitalizări, potrivit unor calcule efectuate de Reuters.

Autorităţile din Statele Unite au cerut americanilor să stea acasă de Ziua Recunoștinței, în timp ce creşterea numărului de pacienţi cu COVID-19 solicită peste măsură profesioniştii din sectorul medical.

Statele Unite au raportat 1 milion de cazuri noi de COVID-19 în mai puţin de o săptămână, aducând numărul total al infecţiilor la peste 12,5 milioane şi numărul persoanelor decedate la 160.000, potrivit calculelor Reuters, efectuate pe baza datelor oficiale.

Ad in title

La nivel mondial, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a atins 60,005 milioane, iar cel al deceselor 1,4 milioane.

În Europa, au fost consemnate 1 milion de cazuri noi în numai cinci zile, iar totalul a ajuns la peste 16 milioane, dintre care 365.000 de persoane au decedat.

În Marea Britanie, carantina naţională va lua sfârşit săptămâna viitoare, dar în anumite condiţii, în timp ce Germania, Spania şi Italia au anunţat restricţii pentru perioada sărbătorilor, inclusiv limitarea numărului de oaspeţi în locuinţe.

America Latină a înregistrat cel mai mare număr de decese din lume, respectiv 21% din totalul cazurilor de COVID-19 din regiune şi peste 31% din decesele raportate la nivel global.

În Asia, India este a doua cea mai afectată ţară din lume, cu aproape 9,2 milioane de cazuri, dar în ultimele săptămâni a raportat o scădere a numărului de infecţii noi. În ultima săptămână, India a anunțat în medie 44.000 de cazuri noi pe zi, comparativ  cu luna septembrie, cand erau raportate  97.900 de cazuri pe zi.

Ţări din regiunea Asia-Pacific precum China, Coreea de Sud, Singapore, Australia şi Noua Zeelandă au dovedit cum pot măsurile ferme adoptate rapid şi local să oprească eficient epidemiile.

 

Articolul precedentZiua Mondială a Carenței de Fier 2020
Articolul următorAlertă InfoCons: Numărul măștilor neconforme ajunge la 131 de tipuri