Swaminathan (OMS), despre șansele țărilor de a obține un vaccin pentru COVID-19

0
241

Cercetătorul  șef al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, a declarat joi că orice ţară care sprijină iniţiativa de finanţare COVAX are şanse mai mari să obţină un vaccin de succes pentru COVID-19, potrivit  Reuters.

Soumya Swaminathan a spus, în cadrul un briefing de presă organizat la Geneva, că cu cât mai multe ţări se vor alătura COVAX, o schemă menită să garanteze accesul rapid şi echitabil la nivel global la vaccinurile pentru Covid-19, cu atât sunt mai mari vor fi şansele de succes.

Peste 75 de ţări şi-au exprimat interesul de a se alătura COVAX, care este condus de alianţa pentru vaccinuri GAVI, OMS şi Coaliţia CEPI pentru inovaţiile în domeniul pregătirilor pentru epidemii. Obiectivul său este de a furniza 2 miliarde de doze de vaccinuri eficace aprobate pentru COVID-19, până la sfârşitul anului 2021.

Unele agenţii de sănătate la nivel mondial sunt îngrijorate de faptul că ţările mai bogate vor merge singure în cursa pentru un vaccin contra coronavirusului, încheind acorduri cu producătorii de medicamente, pentru a asigura milioane de doze de vaccinuri candidate pentru propriii lor cetăţeni.

 

Articolul precedentVIDEO Medic rezident ATI: Lumea să ia în serios acest virus
Articolul următorMAI, imagine cu Şuier, câinele polițist, cu mască de protecție