Suplimentele cu seleniu sunt recomandare de catre medicii specialisti pentru cresterea parului si a unghiilor, insa ele pot fi periculoase pentru persoanele care au un surplus de seleniu in organism.

Seleniul este un mineral extrem de important pentru organism, pentru ca asigura buna functionare a acestuia, creste rezistenta in fata bacteriilor si a virusurilor si previne declinul mental. Unul din beneficiile suplimentelor cu seleniu este si acela ca stimuleaza fertilitatea masculina si protejeaza impotriva unor forme de cancer.

insa, oamenii de stiinta englezi sunt de parere ca seleniul are si foarte multe reactii advese. Astfel persoanele care au un nivel crescut de seleniu si iau suplimente care contin acest mineral, sunt de doua ori mai predispuse sa dezvolte diabet zaharat de tip 2. De asemenea, rezultatele cercetarilor au scos la iveala faptul ca aportul de seleniu variaza foarte mult la nivel mondial. Asadar locuitorii din Venezuela, din Canada si Statele Unite ale Americii au un nivel crescut de seleniu, in timp ce europenii prezinta carente in acest domeniu.

Potrivit specialistilor, doza zilnica de seleniu variaza intre 60-80 micrograme, in functie de sex si de varsta. Seleniul poate fi luat de organism din peste, carne rosie, carne de pui, ficat si din rinichi.