Summitul de Oncologie București reunește sute de medici timp de două zile, la Palatul Parlamentului

0
362

Sute de medici s-au înscfris la Summitul de Oncologie București, un eveniment care aduce împreună experți, profesioniști și lideri din domeniul oncologiei, pentru a împărtăși cunoștințe și a promova dezvoltarea în această specialitate extrem de importantă.

„Într-o lume în continuă evoluție, în care progresele tehnologice și medicale se succed rapid, schimbul de informații și experiențe devine esențial pentru a ține pasul cu ultimele descoperiri și practici inovatoare. Oncologia reprezintă un domeniu în care fiecare descoperire, fiecare avans științific poate aduce o schimbare semnificativă în viața pacienților și în abordarea tratamentului. Prin Summitul de Oncologie București, ne oferim șansa de a asista la un dialog susținut între specialiști, lideri de opinie, unde sunt împărtășite nu doar cunoștințe teoretice, ci și experiențe practice dobândite în lupta zilnică împotriva cancerului. Prin schimbul de idei și practici, putem identifica modalități noi și mai eficiente de a aborda diagnosticul, tratamentul și îngrijirea pacienților cu afecțiuni oncologice. Așadar, aceste zile de Summit nu sunt doar despre prezent, ci și despre construirea viitorului oncologiei în România. Suntem aici pentru a dezvolta o comunitate puternică și interconectată, pentru a încuraja colaborarea și pentru a stimula cercetarea și inovația în domeniu. Fiecare prezentare, fiecare discuție aduce cu sine potențialul de a face o diferență semnificativă în viețile celor afectați de cancer”, a declarat, în deschiderea Summitului de Oncologie București, prof. univ. dr. Cornelia Nițipir, inițiatorul științific al evenimentului.

foto: Prof. univ. dr. Cornelia Nițipir

Manifestarea, ce se desfășoară în perioada 17-18 noiembrie, la Paltul Parlamentului, cuprinde prezentări științifice, sesiuni interactive, dezbateri, care vizează subiecte cheie precum diagnosticul precoce, terapiile inovatoare, managementul efectelor secundare și abordări multidisciplinare în tratarea cancerului.

„Această manifestare dorește să se poziționeze drept o platformă independentă de colaborare științifică, care aduce împreună specialiști din diferite ramuri ale oncologiei pentru a discuta cele mai recente descoperiri, perspective de tratament și inovații în domeniul cancerului. Summit-ul de Oncologie București reprezintă, de asemenea, un cadru propice pentru promovarea colaborării între instituții medicale. Parteneriatele care se formează în cadrul acestui Summit pot stimula progresul în domeniul oncologiei și pot contribui la îmbunătățirea rezultatelor tratamentului pentru pacienți”, a mai spus prof. univ. dr. Cornelia Nițipir.

Oncologia este o specialitate care necesită o abordare integrată și o perspectivă globală, a subliniat prof. univ. dr. Cornelia Nițipir, subliind că prevenția este esențială pentru a reduce impactul cancerului asupra sănătății și calității vieții.

„O abordare multidisciplinară, care implică diferite specialități medicale, precum și cooperarea pacienților, poate avea un impact semnificativ în gestionarea afecțiunilor oncologice. Abordarea multidisciplinară necesită implicarea unui spectru larg de profesioniști din domeniul sănătății. Prin colaborarea între aceste specialități, se pot obține rezultate mai bune în identificarea precoce și lupta împotrivai cancerului. Summitul de Oncologie București nu este doar despre prezentarea descoperirilor recente, ci și despre modul în care acestea pot să transforme realitatea pacienților noștri. Este o oportunitate de a dezvolta strategii inovatoare privind tratamentul, de a optimiza procesele de diagnosticare și de a crea un mediu în care fiecare pacient să poată beneficia de cele mai bune practici și tehnologii disponibile în domeniu. Vă mulțumesc că suntem astăzi împreună, aici, pentru a construi și dezvolta parteneriate  puternice în lupta comună împotriva cancerului. Fiecare dintre noi are un rol important și fiecare contribuție aduce un plus la construirea unui viitor mai bun pentru pacienții noștri.  Doar împreună putem face diferența și putem aduce speranță în viața celor afectați de cancer”, a afirmat prof. univ. dr. Cornelia Nițipir.

Summitul de Oncologie București se desfășoară sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Articolul precedentTestări gratuite pentru depistarea timpurie a cancerului colorectal în Capitală
Articolul următorRezidențiat 2023: 3.775 de candidați vor susține concursul în centrul universitar București, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”