SUA: Remdesivir ar putea deveni tratamentul standard pentru COVID-19

0
33

Reputatul specialist în boli infecţioase din SUA , dr. Anthony Fauci, a declarat că medicamentul antiviral experimental Remdesivir, produs de compania de biotehnologie Gilead Sciences, poate deveni tratamentul standard pentru COVID-19, după ce rezultatele preliminare ale unui studiu clinic au arătat că ajută anumiţi pacienţi să se refacă mai rapid după boala provocată de noul coronavirus, transmite Reuters.

Rezultatele preliminarii ale unui studiu clinic guvernamental arătă că pacienţii trataţi cu Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% faţă de cei care au primit placebo, rezultatele fiind salutate de Fauci ca fiind ”extrem de importante”.

„Acest lucru este într-adevăr important”, a spus Fauci, asemănându-l cu un moment din 1986 „când luptam pentru tratament pentru HIV și nu aveam nimic”.

Ad in title

Gilead a anunţat miercuri că Remdesivir a ajutat la îmbunătăţirea şanselor de vindecare ale pacienţilor bolnavi de COVID-19, studiul gestionat de autorităţile guvernamentale oferind date suplimentare care sugerează că medicamentul este mai eficace dacă este administrat la începutul infecţiei.

”Acesta va fi standardul pentru tratament”, a anticipat Fauci, adăugând că ”FDA colaborează cu Gilead în acest moment pentru a stabili mecanismele prin care tratamentul va fi disponibil pentru cei care au nevoie de el”.
Informaţiile contradictorii din ultimele săptămâni legate de Remdesivir au influenţat pieţele financiare, iar Fauci a avertizat că trebuie analizate datele complete.

Articolul precedentGermania își face stocuri de vaccin antigripal pentru a evita coexistența gripei și COVID-19 în sezonul următor
Articolul următorSanitas cere acordarea stimulentului financiar și pentru cei de la Ambulanță sau asistență socială