SUA au autorizat terapia cu anticorpi Regeneron administrată preşedintelui Donald Trump

0
452

Tratamentul experimental administrat lui Donald Trump, despre care președintele american a afirmat că l-a ajutat să se vindece de COVID-19, a fost autorizat, potrivit Reuters. Astfel, autoritatea americană care reglementează piața medicamentelor, US Food and Drug Administration (FDA), a emis, sâmbătă, o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi a companiei Regeneron Pharmaceuticals.

Tratamentul face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub numele de anticorpi monoclonali, care sunt copii fabricate ale anticorpilor creați de corpul uman pentru combaterea infecțiilor.

Cocktailul celor doi anticorpi, casirivimab şi imdevimab, poate fi utilizat pentru tratarea simptomelor uşoare până la cele moderate ale COVID-19. Acesta este destinat pacienţilor cu vârsta de peste 12 ani care prezintă riscul de a se transforma în cazuri severe. Cocktailul nu poate fi utilizat la pacienţi cu COVID-19 care sunt spitalizaţi sau care au nevoie de oxigen.

FDA a emis ordinul după un studiu clinic realizat pe 799 de adulţi nespitalizaţi cu simptome uşoare până la moderate de COVID-19.

Regeneron Pharmaceuticals a primit peste 500 de milioane de dolari din partea guvernului american pentru a dezvolta tratamentul, a anunțat New York Times.

„Autorizarea acestor terapii cu anticorpi monoclonali ar putea permite pacienţilor să evite spitalizarea şi să uşureze povara sistemului nostru de îngrijire a sănătăţii”, a explicat Stephen Hahn, oficial al FDA.

Primele 300.000 de doze vor fi furnizate gratuit de către guvern. Pacienţii ar putea fi totuși nevoiţi să plătească unităţilor de sănătate costul administrării medicamentului, potrivit unui comunicat al companiei.

Articolul precedentIncendiu la Spitalul CFR din Cluj. Trei persoane, evacuate
Articolul următorGCS: Alte 5.837 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2