Studiul epidemiologic ORO: 21,3% dintre romanii cu varsta peste 18 ani sufera de obezitate

0
77

21,3% dintre romanii cu varsta peste 18 ani sufera de obezitate, potrivit Studiului epidemiologic ORO de prevalenta a obezitatii si a factorilor de risc ai obezitatii in populatia adulta din Romania. Rezultatele studiului au fost facute publice in data de 3 iulie 2015, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit specialistilor, obezitatea este o afectiune care genereaza foarte multe complicatii, unele chiar severe. Pentru a evita problemele generate de greutatea in exces, stilul de viata sanatos joaca un rol esential. Iar populatia trebuie sa tina cont de cateva sfaturi.

„Populatia trebuie sa se gandeasca si sa constientizeze ca poate exista o problema a greutatii. Sa discute cu medicul de familie daca aceasta problema exista. Sa stie ca orice preventie in acest sens presupune activitate fizica constanta si zilnica – asta insemnand cel putin mers pe jos o jumatate de ora sau chiar mai mult -, si o atentie la alimentatie, respectiv portiile sa fie, in primul rand, moderate si o selectie pe cat posibil a acestei alimentatii, in care sa nu fie grasimi de sursa animala decat foarte putin, sa nu existe cantitati mari din celelalte alimente”, a declarat in cadrul conferintei de presa conf. univ. dr. Gabriela Roman, presedinte Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii.

Studiul ORO a fost realizat la nivel national pe un esantion de 2.100 de persoane si a inclus 8 centre din toate regiunile tarii.

Partener: Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentObezitatea afecteaza peste 20% dintre romanii cu varsta peste 18 ani
Articolul următorInstitutul National de Cercetare Cantacuzino va putea produce din nou vaccinuri si seruri