Studiu: Starea psihica este puternic influentata de stirile negative

0
15

Starea psihica a unei persoane este puternic influentata, pe termen lung, de stirile televizate care prezinta evenimente neplacute si infricosatoare, potrivit www.dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Universitatea din California au realizat un studiu potrivit caruia scenele de violenta din timpul unor atacuri teroriste, dar si scenele sangeroase care sunt date spre difuzare in repetate randuri, cresc riscul de aparitie a unor boli fizice si psihice.

Studiul a inclus si un sondaj realizat in randul a peste 1.000 de oameni inainte si dupa atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii. De asemenea a fost vizata si interventia anglo-americana din anul 2003 in Irak. Avand toate datele respondentilor, specialistii au analizat atat raspunsul la stres cat si impactul mass-mediei asupra oamenilor.

Ad in title

Rezultatele au evidentiat faptul ca acei oameni care au urmarit mai mult de patru ore pe zi reportaje despre atentate teroriste si razboi, prezentau mai multe simptome de stres acut si stres post-traumatic. De asemenea, in randul acestor persoane, raspandite erau si anomaliile fizice.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii a primit fonduri pentru implementarea telemedicinei in zonele rurale izolate
Articolul următorTratamentul ortodontic la copii