Un studiu realizat de un grup de cercetatori a aratat ca barbatii care ridica cu regularitate greutati au un risc de declansare a diabetului de tip 2 cu pana la 34% mai mic.

Anterior, alte studii au demonstrat ca exercitiile de aerobic, jogging-ul si mersul in ritm alert contribuie si mai mult la diminuarea riscului ca diabetul de tip 2 sa se faca prezent.

Studiul a fost efectuat pe un numar total de 32.000 de barbati, acestia fiind monitorizati pe toata perioada 1990-2008. Din acest total, 2.278 de barbati au dezvoltat diabet de tip 2.

in ceea ce priveste timpul alocat exercitiului fizic, riscul de diabet a fost redus cu 12% in cazul barbatilor care au practicat exercitiu fizic intre 1 minut si 59 de minute, cu 25% in cazul celor care au alocat antrenamentului intre 60 si 149 de minute si cu 34% in cazul barbatilor care au facut miscare peste 150 de minute saptamanal.

Studiul a fost publicat in Archives of Internal Medicine.

La nivel modial, aproximativ 346 de milioane de persoane sufera de diabet zaharat, iar potrivit estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul deceselor cauzate de aceasta afectiune se va dubla pana in 2030.