Studiu: Mersul pe jos circa 8.000 de paşi o dată sau de două ori pe săptămână, reduce semnificativ riscul de deces prematur

0
91

Un nou studiu sugerează că mersul pe jos circa 8.000 de paşi, adică aproximativ 6,4 kilometri, o dată sau de două ori pe săptămână, reduce semnificativ riscul de deces prematur.

Deşi se ştie că practicarea unei activităţi fizice regulate reduce riscul de deces, studiul publicat în revista JAMA Network Open analizează beneficiile pentru sănătate ale mersului intensiv doar câteva zile pe săptămână, potrivit Agerpres.

Cercetătorii de la Universitatea din Kyoto şi de Universitatea California din Los Angeles au analizat date despre 3.101 de adulţi americani.

Ei au constatat că cei care au mers 8.000 de paşi sau mai mult, o dată sau de două ori pe săptămână, au avut un risc cu 14,9% mai mic de a muri într-o perioadă de 10 ani decât cei care nu au atins acest nivel.

În cazul celor care făceau aceste plimbări lungi de trei până la şapte ori pe săptămână, riscul de deces a scăzut şi mai mult, cu 16,5%.

Beneficiile pentru sănătate ale mersului pe jos 8.000 de paşi sau mai mult, o dată sau de două ori pe săptămână, păreau să fie şi mai mari pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani şi peste.

„Numărul de zile pe săptămână în care cineva parcurge 8.000 de paşi sau mai mult a fost asociat (în cadrul studiului) cu un risc mai scăzut de mortalitate cardiovasculară şi de deces din toate celelalte cauze”, potrivit cercetătorilor.

„Acest studiu sugerează că indivizii pot obţine beneficii semnificative pentru sănătate din mersul pe jos doar câteva zile pe săptămână”, au mai spus ei.

Articolul precedentAvertisment îngrijorător: Anumiți conservanți folosiți în mod obișnuit, cu precădere în procesarea cărnii, cauzează cancer
Articolul următorCare este bugetul alocat programelor naționale de sănătate publică aprobate pentru anul 2023