Consumul de ciocolata nu este doar un obicei placut, ci si unul extrem de sanatos, dupa cum arata un studiu publicat in luna mai in jurnalul Archives of Internal Medicine. Potrivit studiului, ciocolata este un factor important in procesul de slabire si mentinerea unei greutati corecte.

Mai exact, cercetatorii au descoperit ca persoanele care mananca ciocolata regulat, cel putin de doua ori pe saptamana, au un indice de masa corporala mai scazut fata de cei care consuma ciocolata doar ocazional, se arata intr-un comunicat remis Sanatatea TV.

a€œDescoperirile din acest studiu sunt in contrast puternic cu asteptarile generale. Cu totii stim ca ciocolata este bogata in calorii care pot duce la cresterea in greutate. Totusi, cercetatorii au descoperit o legatura intre indicele scazut al masei corporale si consumul regulat de ciocolata, fara informatii insa despre cantitatile ideale. Cercetatorii sustin ca aceste constatari se adauga la numarul tot mai mare de dovezi care sugereaza ca nu conteaza cat de mult mananci, ci conteaza ceea ce mananci. Ei cred ca ciocolata contine substante chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru”, a declarat Shweta Bahsin, nutritionist la BUPA Cromwell Hospital.

in cadrul studiului, cercetatorii au analizat peste 1000 de barbati si femei, cu varste cuprinse intre 20 si 85 de ani, care nu aveau in istoricul medical probleme cardiovasculare, diabet sau colesterol ridicat. Acestia au fost intrebati de cate ori pe saptamana consuma ciocolata si le-a fost masurata greutatea. Toate datele indicau o masa corporala mai scazuta pentru cei care mancau ciocolata. Acestia aveau un aport de calorii mai mare, au mancat multe grasimi saturate si nu au exercitat mai mult efort decat colegii lor care nu mancau ciocolata. Şi totusi, indiferent cat au interpretat cercetatorii datele si le-au combinat in functie de varsta, sex, activitate psihica sau alte criterii, consumul de ciocolata conducea mereu catre un indice al masei corporale mai scazut. Persoanele care au mancat ciocolata erau mai slabe decat cele care nu au consumat acest aliment, se mai arata in comunicat.

Ciocolata este cunoscuta pentru proprietatile ei antioxidante care pot preveni anumite reactii moleculare in lant in celulele corpului si reduce slabirea si distrugerea celulelor. Ciocolata are legatura si cu reduceri modeste ale tensiunii arteriale, sensibilitate la insulina, colesterol si alte functii cheie metabolice.