Cercetatorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetari Ştiintifice din Madrid sustin ca berea, consumata cu moderatie, cu sau fara alcool, nu ingrasa si nici nu provoaca modificari in masa corporala, precum aparitia burtii. De altfel, cercetatorii subliniaza si faptul ca, spre deosebire de alte bauturi alcoolice, berea are un continut caloric mult mai mic si ca este bogata in sodiu, carbohidrati, proteine a€‹a€‹si chiar vitaminele B2 si B6.

Mai exact, studiul efectuat in acest sens a aratat ca 350 de ml de bere contin 150 de calorii, 13 g de carbohidrati, 1,5 g de proteine, 0 g de grasimi si 5% alcool.

in plus, berea, cu alcool sau fara, contine mult mai putine calorii pentru 100 de ml (doar 43 kcal in varianta cu alcool si 17 kcal in varianta fara alcool), decat bauturi precum laptele, sucul de portocale sau de mere. Asadar, berea este o bautura alcoolica ce nu contine grasimi, iar studiile au demonstrat ca in realitate berea poate chiar sa regleze nivelul colesterolului.

a€œin timpul verii, si mai multi romani aleg sa consume bere pentru calitatile ei recunoscute deja – capacitatea acesteia de a hidrata organismul, in completarea hidratarii recomandate cu apa, datorita chiar continutului sau de peste 90% apa, precum si capacitatea acesteia de a furniza organismului nutrienti valorosi datorita ingredientelor sale naturale. in consecinta, in aceasta perioada calda apare chiar mai des intrebarea: ingrasa sau nu berea? Cercetatorii spanioli ne dau insa o veste buna, demonstrand ca berea nu ingrasa. Trebuie sa avem in vedere faptul ca ne referim la un consum moderat, sustinut de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare”, a declarat Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Cercetatorii spanioli au mai aratat ca berea, consumata cu moderatie, reduce stresul acumulat peste zi si asigura o mai buna odihna in timpul noptii.

Descoperirile spaniolilor sunt confirmate de un alt studiu realizat de cercetatorii elvetieni si publicat in ziarul New York Times. Acestia au descoperit ca femeile care consuma alcool cu moderatie sunt mai putin predispuse sa se ingrase si multe chiar slabesc din acest motiv. Se crede ca in cazul femeilor alcoolul stimuleaza metabolismul, iar acestea cosuma si mai putine alimente din acest motiv.

Cercetatorii spanioli si membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag insa atentia ca este vorba despre un consum moderat de bere, sustinut de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.