Studenți voluntari pentru spitalele COVID-19: 200 de cursanți ai UMF Cluj-Napoca s-au înscris la DSU

0
38

Un număr de peste 200 de studenți ai UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca s-au înscris ca voluntari la Departamentul pentru Situații de Urgență, pentru a veni în ajutorul personalului medical din spitalele COVID-19.

„Studenții noștri se implică din nou, ca voluntari, în lupta împotriva COVID-19.Peste 200 de studenți din cadrul universității noastre au răspuns deja apelului transmis de Departamentul pentru Situații de Urgență pentru a desfășura activităţi de voluntariat în spitalele COVID-19. Universitatea centralizează solicitările studenţilor, iar apoi le transmite către DSU, care îi va distribui către unităţile sanitare care au cea mai mare nevoie de ajutor. Le mulțumim și îi felicităm pe toți pentru inițiativa de a întări eforturile de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi de a ajuta personalul medical aflat de mai bine de nouă luni în prima linie. Suntem mândri de voi și sperăm că tot mai mulți vă vor urma exemplul!”, au anunțat reprezentanții UMF „Iuliu Hațieganu”.

Guvernul a aprobat, miercuri, în forma finală proiectul de ordonanţă de urgenţă privind desfăşurarea activităţilor de voluntariat de către studenţii din anii terminali ai facultăţilor de medicină în unităţi sanitare implicate în efortul de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus.

Ad in title

„Pentru a întări eforturile de combatere a răspândirii COVID-19 şi pentru a ajuta personalul aflat de mai bine nouă luni în prima linie în lupta aceasta cu COVID-19, a fost adoptată în forma finală ordonanţa de urgenţă care permite desfăşurarea activităţilor de voluntariat de către studenţii din anii terminali ai facultăţilor de medicină, respectiv anii 4, 5 şi 6, precum şi anii 3 şi 4 de asistenţă medicală în unităţi sanitare implicate în efortul de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus”, a anunţat, recent, Ionel Dancă.

El a explicat că sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, universităţile de profil centralizează solicitările studenţilor care doresc să desfăşoare activităţi de voluntariat în perioada următoare.

„Acestea sunt transmise către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care face redistribuirea acestor solicitări către unităţile sanitare care au cea mai mare nevoie. Această activitate de voluntariat este premiată cu 2.500 de lei pe lună pentru cei care se înscriu în acest program”, a precizat Dancă.

Articolul precedentDSU: Orașul Bragadiru și comuna Chiajna intră în carantină de vineri seara
Articolul următorArmata preia conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Cine este noul manager?