STS: Un cadru medical a sunat de două ori la 112 în cazul incidentului de la „Victor Babeş”

0
326

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a precizat că au fost înregistrate două apeluri la numărul unic de urgenţă 112 în cazul incidentului de la Spitalul „Victor Babeş”.

Cele două apeluri au fost efectuate de un cadru medical, potrivit STS.

„Vă informăm că, în data de 12 aprilie 2021, s-au înregistrat două apeluri la numărul de urgenţă 112, la orele 17,29 şi 17,40, efectuate de către un cadru medical. În ambele situaţii, apelantul a cerut legătura direct cu medicul coordonator SMURD din Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Operatorul 112 a transferat imediat apelul de voce către coordonatorul medical din dispeceratul Bucureşti-Ilfov”, a informat STS, pentru Agerpres.

Ad in title

Trei pacienţi cu COVID-19 internaţi în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeş” au murit luni, în urma unei avarii la instalaţia de oxigen.

Spitalul a informat că, luni, „în jurul orei 17,00, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată de DSU – operaţională începând cu data de 10.09.2020 – a avut loc o avarie ale cărei cauze sunt investigate”. „Din păcate, în ciuda eforturilor personalului medical, în urma acestui eveniment nefericit au decedat trei dintre cei opt pacienţi bolnavi de COVID-19 internaţi în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă”, a transmis unitatea sanitară.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, declara luni seara că, potrivit informaţiilor existente la acel moment, luni, în jurul orei 16,25, a existat o creştere bruscă, de peste 6 bari, a presiunii oxigenului în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeş”.

Articolul precedentVaccinarea fără programare cu serul AstraZeneca: De când va fi posibilă
Articolul următorJudețele cu cele mai multe persoane înscrise pe lista de aşteptare pentru vaccinarea antiCOVID