Statul New Jersey va autoriza medici străini să îşi practice temporar profesia pe teritoriul său

0
187

Statul american New Jersey, cel mai lovit de pandemia de coronavirus după New York, va autoriza medici străini să îşi practice temporar profesia pe teritoriul său, primul stat american care ia o asemenea decizie, a anunţat vineri guvernatorul său, Phil Murphy.

Procurorul statului New Jersey „va începe să emită de urgenţă permise temporare medicilor care dispun de licenţe străine”, a făcut cunoscut pe Twitter guvernatorul Phil Murphy, relatează AFP citată de Agerpres.

„Suntem primul stat care va apela la această formidabilă bogăţie de cunoştinţe şi de experienţă” în faţa pandemiei, a adăugat el.

Guvernatorul nu a precizat exact când vor fi eliberate primele permise în acest stat cu circa 9 milioane de locuitori, învecinat cu New Yorkul, care a înregistrat deja peste 3.800 de morţi şi mai mult de 78.000 de cazuri confirmate de COVID-19.

În faţa pandemiei, numeroase state americane au informat că duc lipsă de personal medical calificat şi au cerut întăriri.

Statul New York, epicentrul pandemiei, a lansat un apel medicilor şi infirmierilor din întreaga ţară, precum şi personalului calificat ieşit la pensie sau studenţilor la medicină din anii terminali.

O anchetă a cotidianului New York Times a subliniat recent că medici şi infirmieri străini sunt dispuşi să vină în ajutor Statelor Unite, dar sunt împiedicaţi de lipsa vizelor sau de restricţiile la călătorii introduse în faţa pandemiei.

Articolul precedentSUA au peste 700.000 de cazuri de COVID-19
Articolul următorInstitutul Clinic Fundeni: Cele trei cazuri de COVID-19 nu afectează activitatea unității