Statele UE vor recunoaște automat diplomele de asistent medical generalist emise de România înainte de aderare

0
161

Comisia Europeană a publicat pe 11 mai 2020 raportul prin care diplomele de asistent medical generalist emise de instituțiile de învățământ din România, eliberate anterior datei aderării la Uniunea Europeană, vor beneficia de recunoaștere automată în statele membre ale Uniunii Europene odată cu modificarea Directivei 2005/36/CE, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării.

„În urma demersului Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (CNRED), în calitate de Coordonator Naţional pentru Recunoaşterea Calificărilor Profesionale, a propus Comisiei Europene şi statelor membre, cu ocazia revizuirii Directivei 2005/36/CE privind recunoaşterea calificărilor profesionale, includerea şi a diplomelor de asistent medical generalist emise de instituţii de învăţământ din România anterior datei aderării la Uniunea Europeană”, se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

Astfel, Directiva se modifică în sensul că vor fi recunoscute automat, de către țările membre UE, toate diplomele emise de instituțiile de învățământ din România.

Potrivit comunicatului, CNRED a transmis permanent Comisiei Europene toate informațiile și clarificările solicitate, furnizate de către școlile postliceale, instituțiile de învățământ superior de profil, precu și de către Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Articolul precedentPersoanele cu risc de artrită a genunchiului nu trebuie să evite exercițiile fizice viguroase, potrivit unui studiu
Articolul următorInstituirea stării de alertă, anunțată prin mesaj Ro-Alert