Starea fetiţei de 5 ani, supusă unui transplant hepatic la IC Fundeni, este în ameliorare, stabilă

0
302

Fetiţa de 5 ani cu insuficienţă hepatică, supusă unui transplant de ficat la Institutul Clinic Fundeni, este în terapie intensivă cu stare generală în ameliorare, stabilă, informează, luni, un comunicat de presă al unităţii medicale.

Potrivit sursei citate, pacienta este sedată, „încă intubată şi ventilată mecanic, dar în proces de încercare a desprinderii” de pe aparatul de respiraţie.

Reprezentanţii Institutul Clinic Fundeni afirmă că ficatul pacientei este funcţional, iar analizele sunt în ameliorare.

„Este hemodiafiltrată continuu şi a primit postoperator două şedinţe de plasmafereză terapeutică. Ficatul este funcţional, analizele sunt în ameliorare. Evoluţia lent favorabilă se datorează statusului de denutriţie al pacientei, severităţii bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgenţă şi unor infecţii virale din antecedentele recente care au impact imunologic şi hematologic”, afirmă aceeaşi sursă.

Totodată, fetiţa este cu un tratament medicamentos complex, care cuprinde medicaţie imunosupresoare, antibioprofilaxie şi antibioterapie complexă, „primeşte nutriţie enterală şi parenterală” şi sesiuni de kinetoterapie pasivă.

Transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică a fost realizat cu succes în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni, starea acesteia fiind stabilă, anunţa duminică Ministerul Sănătăţii.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Articolul precedentMS: Trei decese la pacienți cu COVID, de la ultima raportare. La ATI sunt internate 191 de persoane
Articolul următorAmbulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Galați, dotat cu echipamente medicale de peste 2,6 milioane lei