Starea de sănătate a celor trei români infectați cu noul coronavirus este bună

0
56

Starea de sănătate a celor trei români infectați cu noul coronavirus este bună, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Problemele medicale prezentate la internare de bărbatul originar din Maramureș s-au ameliorat și starea sa este stabilă.

Autoritățile fac precizări și în cazul a șase cetățeni chinezi, care nu au manifestat simptome și nu provin din zona afectată a Chinei, auto-izolați la un hotel din Slatina, care au părăsit unitatea de cazare, fără a înștiința instituțiile abilitate. La nivelul IPJ Olt s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 352 CP., respectiv zădărnicirea combaterii bolilor.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 26). La acest moment în România sunt în carantină 52 de persoane și alte 8796 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

În mai multe județe din țară sunt făcute teste pentru noul coronavirus, în cazul unor persoane întoarse din Italia și care prezintă simptome respiratorii.

O femeie care a venit de la Milano pe 15 februarie s-a prezentat sâmbătă la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, fiind internată întrucât avea febră, dureri în gât şi tuşea, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta. Pacientei i s-au prelevat probe pentru testare.

Un bărbat din Târgu Mureş, autoizolat la domiciliu de trei zile, după ce a fost în Italia, a fost transportat sâmbătă la Clinica de Boli Infecţioase din oraş, pe fondul unor afecţiuni respiratorii, autorităţile medicale urmând să trimită probe la laboratorul din Cluj-Napoca pentru teste de coronavirus.

Articolul precedentLIVE INTERVIU – Prof. Dr. Gabriela Roman – Vârstnicul cu diabet zaharat
Articolul următorLIVE INTERVIU Conf. Dr. Simona Cernea – Coordonator local al Conferinței regionale a SRDNBM – Târgu Mureș