SSER: România, penultimul loc de pe continent în privința sănătății orale

0
188

Mai multe asociaţii profesionale ale medicilor stomatologi susțin că, potrivit statisticilor, România se situează pe penultimul loc la nivelul UE privind numărul de vizite la stomatolog:

„Situaţia la nivel naţional nu este una cu care să ne mândrim: avem în ţară 15.000 de cabinete sau clinici stomatologice, dar situaţia din mediul rural şi mediul urban este total diferită. Dacă în mediul urban sunt 14 cabinete la 10.000 de cabinete, în mediul rural procentul este de şapte ori mai mic.

Totodată, studiile INSP arată că în cazul copiilor proveniţi din familii care nu au venituri materiale deosebite au o şansă să aibă carii dentare de două ori mai mare decât copiii din familii cu posibilităţi.

Potrivit INSP, în ultimul an unul din cinci români nu a fost la stomatolog şi, din aceia care au fost, doar 4% au venit pentru tratamente profilactice sau control periodic, restul fiind mânaţi de urgenţe dentare. Suntem pe penultimul loc la nivelul UE la numărul de vizite la stomatolog. Avem o medie de 0,3 per capita faţă de 0,9 media UE”, a subliniat, într-o conferinţă de presă, secretarul general al Societăţii de Stomatologie Estetică din România (SSER), dr. Florin Lăzărescu.

Articolul precedentSpitalul „Victor Babeș”, Timișoara: Beneficiile reabilitării pulmonare
Articolul următorProiect de Ordonanță privind stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de sănătate, în transparență decizională