Sportul imbunatateste starea generala de sanatate, ajuta in controlul afectiunilor si previne numeroase patologii

0
23

Activitatea fizica, realizata constant si sustinut, aduce numeroase beneficii starii generale de sanatate. Sportul activeaza metabolismul, imbunatateste functiile organelor, creste nivelul endorfimelor in organism, mentine o greutate optima a corpului, ajuta la intarirea oaselor, imbunateste functiile mentale si mai mult decat atat, are un rol esential in prevenirea afectiunilor si un rol important in gestionarea anumitor patologii.

Sportul are un rol esential in managementul multor afectiuni. Exista anumite tipuri de activitate fizica recomandate special ca directie de tratament in diferite patologii.

Specialistii recomanda efecturea a 30 de minute de activitate fizica in fiecare zi, care include mersul pe jos, urcatul scarilor sau pedalatul.

Ad in title
Articolul precedentAcordul Bianual de colaborare intre Ministerul Sanatatii si Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost semnat
Articolul următorFii Eroul din umbra! Hai in Parcul IOR (Buc) pana pe 17.09 si inscrie-te in Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice