Spitalul Modular de la Leţcani: Au fost operaţionalizate 24 de paturi ATI

0
65

Ministerul Apărării Naţionale informează că Spitalul Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, a operaţionalizat, miercuri, 24 de paturi ATI, sub coordonarea colonelului medic Daniel Ionuţ Derioiu.

Potrivit MApN, primii şase pacienţi au fost programaţi să sosească în unitatea medicală miercuri după-amiază.

Pentru susţinerea acestui efort, ministrul Apărării Naţionale a dispus suplimentarea personalului MApN detaşat la Spitalul Modular cu încă 10 asistenţi medicali, care se vor prezenta la unitatea medicală începând de joi.

Astfel, la Leţcani va acţiona o echipă de 35 de persoane detaşate de la MApN – medici, ofiţeri de logistică şi stat major, asistenţi medicali şi brancardieri, care va coordona activităţile Spitalului Modular Leţcani, în sprijinul managementului Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Spitalul, care funcţionează ca secţie externă a Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”, a operaţionalizat, începând din seara zilei de marţi, paturile de Secţie boli infecţioase pentru pacienţii cu forme medii de boală şi a primit, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, primii zece astfel de pacienţi COVID.

În funcţie de disponibilităţile tehnice şi de asigurarea de personal de specialitate, Spitalul Mobil Leţcani poate creşte gradual capacitatea ATI până la numărul maxim de 48 de paturi de acest tip, arată MApN.

Articolul precedentAngajari fără concurs, pe durată determinată, în unități sanitare, în contextul pandemiei de COVID-19
Articolul următorINSP: 72.7% din cazurile COVID-19, înregistrate la persoane nevaccinate, în săptămâna 4-10 octombrie