Spitalul Urgenţă Galaţi, dotat cu aparatură medicală ce poate depista coronavirusul

0
446

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu aparatură medicală care poate depista noul coronavirus, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, este vorba despre un sistem complex format dintr-un aparat PCR Real Time, centrifugă, seturi de pipete, agitator reactivi şi două hote, una cu flux laminar, sistem de ultraviolete pentru dezinfecţia aparaturii şi sistem de siguranţă, iar cea de-a doua – cu sistem de ultraviolete pentru pregătirea reactivilor.

Toată această aparatură poate fi folosită pentru detectarea unei game largi de virusuri.

„Galaţiul este singurul centru din această regiune care va putea face teste pentru depistarea noului coronavirus. Pe baza configurărilor realizate de către medici, la Spitalul Clinic Judeţean Galaţi a fost instalat acelaşi model de echipament medical folosit de către medicii de la Institutul Naţional ‘Matei Balş’. Primele analize pentru depistarea noului coronavirus vor fi realizate imediat după ce specialiştii vor finaliza probele de verificare ale întregii aparaturi medicale. Avem deja 200 de teste, iar în această săptămână vor ajunge la Galaţi alte 1.500 de teste. Şi vom mai aduce kit-uri de testare, în acest moment fiind în discuţii cu diverşi furnizori”, a spus Costel Fotea.

Echipamentele, în valoare de 345.000 lei, au fost instalate în laboratorul medical al spitalului.

Articolul precedent103 cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19
Articolul următorCentrul medical Târgu Mureş va face, de mâine, primele teste pentru depistarea noul coronavirus