Spitalul Universitar de Urgență Elias: Prima prelevare de organe din acest an, de la un pacient aflat în moarte cerebrală

0
324

La Spitalul Universitar de Urgență Elias a avut loc, miercuri dimineață, prima prelevare de organe din acest an, de la un pacient aflat în moarte cerebrală, informează Agenția Națională de Transplant (ANT).

”Responsabilitatea şi profesionalismul echipei ATI şi de coordonare a Spitalului Elias – Dr. Ioana Popescu Garotescu – coordonator transplant, Dr. Andreea Stroi – kdp, Dr. Robert Dinca – rezident ATI, au pornit resorturile speranţei pentru alţi pacienţi”, transmite sursa citată.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Institutului Clinic Fundeni, potrivit ANT.

Trei pacienți au primit o nouă șansă la viață, în urma intervențiilor de transplant hepatic şi renal.

”Un pacient aflat în stare critică a beneficiat de un transplant hepatic salvator, realizat de echipa Centrului de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni, condusă de Prof. Dr. Vladislav Braşoveanu, suport ATI – Dr. Daniela Ungureanu. Două paciente, în vârstă de 16 ani, respectiv, 46 ani, au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant renal. Intervenţiile au fost realizate cu succes în cadrul Centrului de Transplant Renal Institutul Clinic Fundeni, de către echipele chirurgicale conduse de Dr. Cătălin Baston şi Dr. Costin Gîngu, cu sprijinul Dr. Eliza Burchiu – ATI, Dr. Elena Cristoiu – nefrolog”, a informat ANT.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, aceasta este a 50-a prelevare de organe la nivel național.

Articolul precedentCoronavirus: Masca sanitară, reintrodusă în spaţiile închise în Cipru, la o lună după eliminarea acestei restricţii
Articolul următorReuniune a Comitetului de Urgenţă al OMS, pe fondul creșterii numărului e cazuri de variola maimuţei