Spitalul Judeţean de Urgență Galați: Peste 4,2 milioane lei pentru dotarea cu echipamente de ultimă generaţie

0
56

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galați a beneficiat de investiții de peste 4,2 milioane lei pentru dotarea cu echipamente de ultimă generaţie, anunță Consiliul Judeţean  (CJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, este vorba de 24 de aparate de respiraţie artificială şi 24 de sisteme de oxigenoterapie cu flux înalt.

Astfel, la Spitalul Judeţean funcţionează, în acest moment, două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen. Una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia COVID-19 de la etajul I şi blocul operator.

Valoarea celor două investiţii este de 4.254.456 de lei, din care peste 3,8 milioane de lei pentru dotarea secţiei de Terapie Intensivă cu echipamente medicale. Fondurile au fost asigurate din bugetul propriu al CJ.

„Sunt echipamente medicale moderne, mult mai eficiente şi mai sigure pentru pacienţi. Aceste dispozitive medicale pot fi folosite şi în cazul pacienţilor COVID, care au nevoie de cantităţi mari de oxigen, uneori chiar şi de 40 de litri pe minut. De asemenea, pentru secţia de Terapie Intensivă, inclusiv zona COVID, a fost montată deja o reţea nouă de oxigen. În plus, am depus la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene un proiect cu finanţare europeană pentru reconfigurarea infrastructurii de distribuţie a oxigenului, proiect care este de câteva luni în evaluare la minister”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Articolul precedentCelulă de criză pentru pregătirea în cazul unei viitoare pandemii, înființată de Comisia Europeană
Articolul următorCapitala a atins o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori