Pacienți cu germeni multirezistenți la ATI Spitalul „Foișor”. Secția a fost evacuată

0
257

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”a fost evacuată, după ce o parte din pacienți au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți, se arată într-un comunicat al instituției medicale.

Spitalul „Foișor” are aprobată în prezent structura de două paturi ATI COVID-19, din 28 de paturi ATI, alocate în caz de necesitate în postoperator, respectiv pozitivarea pacientului propriu al spitalului, infectat pe parcursul evoluției postchirurgicale, se arată în același comunicat.

Potrivit reprezentanților Spitalului „Foișor”, există posibilitatea transformării în integralitate în spital suport COVID-19, cu afectarea în totalitate a specificului activității monospecialitate ortopedie-traumatologie, pentru cinci paturi ATI COVID-19, aceasta fiind capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica de oxigen proprie a spitalului.

Potrivit aceleiași surse, pacienții diagnosticați cu germeni multirezistenți au fost izolați și tratați în condiții de maximă atenție și siguranță, iar cei pozitiv COVID-19 au fost deja externați.

Articolul precedentCaravana mobilă de vaccinare, într-un autobuz special amenajat, în București
Articolul următorIohannis a anunţat că s-a vaccinat anti-COVID cu a treia doză