Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu: Aparatură de ultimă generație, din fonduri europene

0
115

sursa foto: Cristian Roman/Facebook

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a fost dotat cu aparatură de ultimă generaţie, printr-un proiect cu fonduri europene în valoarea totală de 815.315 lei, accesat de Consiliul Județean.

Principalele echipamente şi dotări sunt: pletismograf de ultimă generaţie, ecograf Doppler color, aparat vizualizare vene, defibrilator, autoclav, analizor gaze, scaun pentru recoltare sânge, masă hidraulică, aparat secreţii pleurale, centrifugă şi termostat utilizate pentru laboratorul de analize medicale, precum şi lămpi bactericide, maşină profesională de spălat pardoseala, trolii pentru medicaţie, negatoscop, dulapuri depozitare echipamente şi materiale sanitare.

Conform datelor statistice, numărul cetăţenilor care apelează la serviciile oferite de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este în continuă creştere. Astfel, dacă în anul 2015 numărul consultaţiilor în Ambulatoriul de specialitate al spitalului a fost de 9167, în anul 2021 numărul acestora a ajuns la 13.547.

„Avem o adresabilitate foarte mare pentru serviciile oferite în ambulatoriul de specialitate al spitalului nostru, mai ales datorită faptului că suntem singura unitate sanitară din judeţ specializată în tratarea bolilor pulmonare. De aceea, pentru noi este prioritară dotarea cu aparatură modernă, care să le ofere medicilor pneumologi posibilitatea de a stabili un diagnostic cât mai rapid şi corect, contribuind astfel la prestarea unui act medical de calitate. Mulţumim echipei de implementare a proiectului pentru că a reuşit să ne ajute să achiziţionăm echipamentele medicale pe care ni le-am propus”, a transmis managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Cristian Roman, pe pagina de Facebook.

Articolul precedentOMS, despre variola maimuței: Transmiterea susținută reprezintă un risc pentru grupurile vulnerabile
Articolul următorOrdin privind condițiile de autorizare sanitară a cabinetelor de liberă practică pentru serviciile publice conexe actului medical