Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare are o nouă secție de Terapie Intensivă

0
184

sursa foto: CJ Maramureș/Facebook

Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din municipiul Baia Mare beneficiază de o nouă secţie de Terapie Intensivă (ATI), după o investiție de 10 milioane de lei.

„Secţia ATI a fost realizată în cadrul proiectului de extindere a unităţii spitaliceşti, care cuprinde şi reabilitarea mansardei clădirii şi transformarea acesteia în saloane moderne, de ultimă generaţie. În ceea ce priveşte saloanele din compartimentul de terapie intensivă, acestea sunt dotate cu paturi speciale de terapie intensivă, dispun de monitoare de funcţii vitale de înaltă performanţă, conectate la staţia de monitorizare centralizată, ventilatoare mecanice şi sisteme formate din injectomate automate cu 6 seringi, 2 pompe de perfuzie şi 2 pompe de nutriţie. Ultimele dotări necesare au fost comandate şi urmează să fie recepţionate”, a informat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

Conform acestuia, valoarea investiţiei a ajuns la suma de 10 milioane de lei.

„Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane lei, TVA inclus. Finanţarea a fost asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Maramureş, în sumă de 6,7 milioane lei, 2,8 milioane lei au fost asiguraţi din fonduri proprii ale spitalului, urmând ca finanţarea din partea Consiliului Judeţean să fie suplimentată pentru finalizarea acestui obiectiv de investiţii”, a mai precizat Ionel Bogdan.

Preşedintele CJ Maramureş a subliniat că în cursul acestei săptămâni, instituţia va depune prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – PNRR, proiectul pentru construirea unei noi clădiri cu ambulatoriu la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare.

Articolul precedentMinisterul Sănătății anunță că România ar putea fi gazda unui Centru regional de excelență al OMS Europa la București
Articolul următorProiecte în valoare de peste 6 milioane de euro prin PNRR pentru Spitalul Clinic CF Timișoara