Spitalul Clinic De Urgențe Neurochirurgie „Prof. N. Oblu” Iași: A patra prelevare de organe din acest an

0
318

La Spitalul Clinic De Urgență „Prof. N. Oblu” din Iași a fost realizată, duminică, cea de-a patra intervenţie de prelevare de organe din acest an, de la o pacientă de 51 de ani, aflată în moarte cerebrală, informează Agenția Națională de Transplant (ANT).

„În urma gestului plin de altruism al unei familii, care a fost de acord cu donarea de organe, alte 4 vieţi au fost redate unor semeni aflaţi în suferinţă prin transplant de organe. Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei greu încercate care şi-a găsit puterea de a transforma propria durere într-o minune pentru alţi oameni, pentru alte familii care suferă alături de rudele lor aflate pe listele de aşteptare”, potrivit ANT.

Potrivit sursei citate, imediat, echipe întregi de medici, asistenţi, personal auxiliar, ambulanţe au fost mobilizate de acelaşi scop: salvarea oamenilor a căror unică şansă este transplantul.

„Intrevenţiile chirurgicale de prelevare au fost realizate de echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi, Dr. Ciprian Vasiluţă, Dr. Mihai Zabara, Dr. V. Lutenco, pentru ficat, echipa Spitalului Clinic “Dr. C.I.Parhon” Iaşi, condusă de Dr. Radu Andriciuc, pentru rinchi şi echipa Spitalului Clinic Sf. Maria Bucureşti, condusă de Dr. Dragoş Chiriţă, pentru plămâni. Astfel, 4 oameni aflaţi în suferinţă au primit o nouă şansă la viaţă, datorită generozităţii semenilor lor şi efortului colectiv al profesioniştilor implicaţi în activitatea de transplant”, arată sursa citată.

Un pacient aflat în stare critică a primit o nouă şansă la viaţă prin intervenţia de transplant hepatic realizată de echipa Centrului de Transplant Hepatic din cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon”.

În cadrul centrului de excelenţă a Spitalul Clinic Dr. C I Parhon din Iasi, alţi doi pacienţi, aflaţi pe listele de aşteptare, au primit şansa la o viaţă normală datorită intrevenţiilor de transplant renal, realizate de echipele chirugicale, conduse de Dr. Adelina Miron şi Dr. Cornel Moroşanu.

Intervenţia de transplant pulmonar s-a realizat în cadrul Spitalul Clinic „Sfanta Maria” Bucureşti, fiind cel de-a doilea transplant pulmonar realizat în România anul acesta.

Articolul precedentMinisterul Sănătății: 275 de pacienți, internați la ATI. Trei decese la pacienți cu COVID, raportate în ultimele 24 de ore
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultima săptămână