Spitalul Căi Ferate Sibiu a semnat marți un contract de finanțare în cadrul Proiectului ”Consolidarea Capacității de gestionare a Crizei sanitare COVID-19 la Spitalul Căi Ferate Sibiu”, prin care se are în vedere achiziționarea de aparatură medicală necesară luptei împotriva noului coronavirus.

”Am semnat astăzi, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, al șaselea contract de finanțare pentru achiziția de aparatură medicală pentru lupta împotriva COVID la Sibiu. Acest contract a fost semnat astăzi cu Spitalul CFR, după alte cinci contracte semnate cu Spitalul Județean de Urgență, cu Spitalul de Pediatrie, Spitalul de Psihiatrie, de Pneumoftiziologie și Direcția Generală de Asistență Socială. În total, până în momentul de față, avem 19 milioane de euro dedicate Sibiului pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru a lupta cu această pandemie. Ce înseamnă de fapt achiziția de aparatură medicală? Înseamnă condiții mai bune în spitale și șanse mai multe la viață și tratament de calitate pentru toti cei care se îmbolnăvesc nu doar de COVID, pentru că investițiile în spitale rămân”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan în cadrul unor declaratii de presă susținute la finalul semnării contractului de finanțare.

La semnarea contractului a fost prezent și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

”Am asistat la semnarea contractului de finanțare pentru Spitalul CFR, fiind cel de-al șaselea contract dintr-un total de 14 cereri de finanțare care au fost depuse la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, cu o valoare de peste 45 de milioane de euro. Atât valoarea contractelor de finanțare, cât și preocuparea pe care unitățile spitalicești o au pentru ceea ce înseamnă a face față în aceste momente în fața crizei pandemice, dar și pentru a asigura suportul unităților sanitare implicate în această criză pandemică, sunt proiecte care sunt de mare ajutor și vor veni în sprijinul oamenilor ca să poată depăși cu bine situația de criză pandemică pe care o parcurgem. Ministerul Fondurilor Europene, la nivel național, a avut 291 de cereri de finanțare pe care le-a inregistrat, cu o valoarea de peste 1,2 miliarde de euro”, a declarat ministrul Boloș.

În același timp, vicepremierul Raluca Turcan a subliniat că până în momentul de față s-au alocat 1,2 miliarde de euro pentru ca România să beneficieze de aparatură medicală, de echipamente medicale și de protecție sanitară.

Mai mult, ”această sumă de 1,2 miliarde de euro a fost suplimentată cu aproximativ 82 de milioane de euro pentru achiziționarea  de unități medicale mobile tot pentru lupta împotriva pandemiei COVID-19”, a mai declarat Turcan.