Spitalul CF Timișoara: Rolul monitorizării cu Holter EKG în diagnosticarea și urmărirea unor afecțiuni cardiace

0
1970
Holterul EKG este un dispozitiv portabil care înregistrează activitatea electrică a inimii pe o perioadă extinsă de timp, de obicei 24, 48 sau 72 de ore; aceasta investigație relevă modul de funcționare a inimii pe parcursul unei zile obișnuite – subliniază reprezentanții Spitalui Clinic CF Timișoara.
Procedura de monitorizare Holter EKG pe 24 de ore este gratuită în Ambulatoriul instituției bănățene, doar pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.
„Utilizarea acestui aparat permite diagnosticarea și urmărirea unor multiple afecțiuni cardiace, în cazul pacienților care acuza simptome precum palpitațiile, bătăile neregulate, stările de leșin sau amețelile, dar și lipsa de aer sau durerile în piept. Aceasta investigație este utilizată nu doar în scop de diagnostic, ci și ca prognostic și urmărire a răspunsului terapeutic, precizează specialiștii unității spitalicești.
Mai multe informații oferă dr. Vladiana Turi – Șef de Lucrări, medic specialist cardiolog, în cadrul unei prezentări video postate pe pagina de Facebook a instituției:
Articolul precedentConsolidarea relațiilor bilaterale în domeniul donării şi transplantului de organe între București și Chișinău
Articolul următorASSMB: Cursuri gratuite de prim-ajutor. Cum vă puteți înscrie