Spitalele Colentina şi Colţea, dotate cu echipamente medicale în valoare totală de 4,61 milioane de lei

0
347

Spitalele Colentina și Colțea, care împreună deservesc anual peste 300.000 de pacienți, au beneficiat de investiții în echipamente medicale de ultimă generație. Cele două unități sanitare au fost dotate cu sterilizatoare cu abur și cu plasmă, toate de mare capacitate, în valoare totală de 4,61 milioane de lei.

„De asemenea, Spitalul Colțea a achiziționat mai multe aparate mobile de radiologie de ultimă generație, o platformă de sigilare vasculară (electrochirurgie), o trusă de videoendoscopie terapeutică, un sistem complet de videostroboscopie, un sistem de chirurgie minim invazivă ORL, 4 aparate de anestezie cu monitor inclus, un sistem complet pentru analiză citogenetică și hibridizare in situ fluorescentă, o autosanitară tip A2 și multe alte echipamente care îmbunătățesc substanțial nivelul de îngrjire și tratament asigurat pacienților”, a scris Nicușor Dan, primarul Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

Pentru aceste achiziţii au fost alocați, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, aproximativ 25 de milioane de lei.

Articolul precedentRaport Curtea de Conturi: Nu a fost construită nicio unitate sanitară nouă cu paturi
Articolul următorProgramul de testare a hepatitelor virale: Aproape 3.000 de pacienţi din sudul țării, depistaţi cu hepatita B sau C,