26 de speakeri au luat cuvantul in cadrul celei mai importante conferinte de oncologie pediatrica din Romania, ce a avut ca tema Asistenta Multidisciplinara a Copilului si Tanarului cu Cancer.
Initiata de Asociatia PAVEL si Sanatatea Press Group, in parteneriat cu Societatea Romana de Onco-Hematologie Pediatrica, manifestarea din data de 28 aprilie 2012 a adus in prim-plan situatia copiilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora in incercarea de a gasi solutii concrete atat pentru imbunatatirea conditiilor celor bolnavi, cat si pentru preventia si diagnosticarea corecta a afectiunilor oncologice.

„Din pacate, tara noastra se confrunta cu mari probleme in ceea ce priveste oncologie pediatrica, pornind de la lipsa centrelor standardizate pentru tratament si a mijloacelor de diagnosticare corecta, pana la lipsa medicamentelor. Toate acestea duc la scaderea sanselor de viata ale copiilor bolnavi de cancer”, a declarat Olga Cridland, presedintele Asociatiei P.A.V.E.L.

Subiectele dezbatute au vizat obiectivele strategiei nationalein oncologia pediatrica, adoptarea standardelor europene in oncopediatrie, analiza cauzelor de esec terapeutic in cancerul copilului, necesitatea registrului national de cancer, dotarea sectiilor de oncopediatrie, calitatea comunicarii dintre pacienti si medici, progrese recente in tratarea copilului cu leucemie,importanta diagnosticarii precoce a cancerului la copii, rolulalimentatiei in preventia cancerului, suportul acordat familiilor si pacientilor, rolul radiologiei in oncologia pediatrica, indicatii si limite in transplantul medular.

Pentru a reliefa importanta parteneriatelor institutiilor medicale cu organizatiile de pacienti, la manifestare au acceptat invitatia reprezentanti ai principalelor institute medicale cu sfera de activitate in oncopediatrie: dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, conf.univ.dr. Patriciu Achimas-Cadariu, managerul Institutului Oncologic „I. Chiricuta” Cluj-Napoca, dr. Alina Tanase, directorul medical al Institutului Clinic Fundeni.

La eveniment au participat prof. univ. dr. Maria-Despina Baghiu, presedintele Societatii Romane de Hemato-Oncologie Pediatrica, conf.univ.dr. Monica Dragomir, sef Sectia de Oncologie Pediatrica a Institutului Oncologic Bucuresti, dr. Rodica Cosnarovici, sef Sectia Oncologie Pediatrica a Institutului Oncologic „I. Chiricuta” Cluj-Napoca, conf.univ.dr. Smaranda Arghirescu, medic oncopediatru la Centrul de Transplant Medular al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” Timisoara, conf. univ. dr. Gheorghe Popa, medic oncopediatru la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Pavel Chirila, directorul Hospice Sf. Irina Bucuresti, dr. Codruta Comsa, medic oncopediatru la Institutul Oncologic Bucuresti.

Asociatiile de pacienti au vobit despre proiectelepe care le deruleaza, planurile viitoare de interventie si masurile pe care doresc sa le adopte in favoarea beneficiarilor, copiii bolnavi de cancer si familiile acestora. De asemenea, evenimentul a facilitat schimbul de experienta dintre asistenti sociali, pedagogi si alti specialisti implicati in serviciile sociale destinate copiilor bolnavi de cancer.

Asociatia P.A.V.E.L. este singura organizatie de parinti cu copii bolnavi de cancer din Romania. Scopul Asociatiei P.A.V.E.L. este imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor acestora.

Parteneri: Anadolu Hospital, Bristol-Myers Squibb, Strahlenzentrum Hamburg

Parteneri media strategici: SanatateaTV.ro, ComunicateMedicale.ro.

Parteneri media: Explore Medicine TV, QBebe, Info-Sanatate, Informatia medicala, Ghid Cabinet, Medipedia, Medical Manager, MedicPentruTine.ro, Pagina Medicala, Doctori Online, Formare medicala, Media Kompass

Management eveniment: Sanatatea Press Group – expertul tau in comunicare pe domeniul medical