Specialiști: Copiii, mai vulnerabili la noile tulpini ale virusului SARS-CoV-2

0
20

Copiii sunt mai vulnerabili la noile tulpini ale virusului SARS-CoV-2, care se regăsesc în acest moment în Europa. Este atenționarea făcută miercuri de Evgheni Timakov, medicul şef al Centrului Medical ”Lider mediţinî” şi specialist în boli infecţioase şi vaccinuri.

”Aceste tulpini îi afectează pe copii într-o măsură mai mare comparativ cu cele anterioare. Virusul suferă mutaţii, se modifică de aşa natură încât să afecteze mai mulţi oameni, să depăşească diverse bariere imune, să găsească lacune în sistemul nostru imunitar şi să acopere toate segmentele populaţiei. Aceasta este evoluţia lui normală, aşa a fost şi aşa va fi întotdeauna în cazul fiecărui virus. Noile tulpini sunt mai contagioase”, a declarat medicul pentru TASS, potrivit Agerpres.

În același timp, dr. Timakov a mai spus că, deşi copiii sunt mai vulnerabili la noile tulpini, aceştia vor dezvolta în general o formă mai uşoară a bolii sau vor fi asimptomatici, fără consecinţe grave.

Ad in title

În ceea ce privește vaccinarea împotriva noului coronavirus, specialistul a precizat că nu este necesară vaccinarea copiilor sub vârsta de 12 ani.

”Eu sunt un susţinător al vaccinării, dar când vine vorba de coronavirus, aş reflecta asupra faptului dacă copiii cu vârsta sub 10-12 ani, înainte de a ajunge la pubertate, ar trebui să primească vaccinul împotriva coronavirusului, deoarece infecţia nu este atât de periculoasă pentru ei ca în cazul adulţilor. Au nevoie de vaccin mai mult persoanele care sunt expuse riscului, inclusiv copiii din grupurile de risc”, a mai explicat dr. Timakov.

Potrivit informării făcute la sfârșitul lunii ianuarie de directorul adjunct al Institutului Central de Cercetare Epidemiologică din Moscova, Alexander Gorelov, în Rusia copiii reprezintă aproximativ 8-10% din totalul pacienţilor cu COVID-19, cel mai mare număr de copii infectaţi fiind înregistrat în grupa de vârstă 13-15 ani, mai scrie Agerpres.

Articolul precedentCoronavirus: Riscul de spitalizare şi de deces, redus cu 87% cu terapia dezvoltată de compania Eli Lilly
Articolul următorManagerii unităților cu paturi ATI COVID-19 vor raporta de două ori pe zi situația locurilor