Spania: Persoanele sub 55 de ani, care au avut COVID-19, imunizate cu o singură doză de vaccin

0
336

Persoanele sub 55 de ani, care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2, vor fi imunizate cu o singură doză de vaccin anti-COVID-19, a anunţat, vineri, Ministerul Sănătăţii în actualizarea strategiei sale naţionale de inoculare, relatează Reuters.

„Durata imunităţii faţă de virus după infectarea naturală este necunoscută, însă studiile arată că administrarea unei singure doze de vaccin în cazul acestor indivizi măreşte imunitatea”, se arată în comunicat.

Franţa a anunţat o politică similară la începutul acestei luni, în timp ce politicienii italieni dezbat dacă să urmeze această strategie.

Spania recomandase deja ca persoanele din această categorie care nu prezintă complicaţii majore de sănătate să aştepte şase luni de la diagnostic înainte de a fi vaccinate împotriva COVID-19.

Până joi, aproximativ 2,2 milioane de persoane din grupurile prioritare, precum rezidenţii şi personalul din căminele de bătrâni, persoanele de peste 80 de ani şi medicii din prima linie au fost vaccinate anti-COVID-19. Circa 1,2 milioane dintre acestea au primit două doze de vaccin.

Puţin peste 2% dintre spaniolii cărora li s-a oferit vaccinarea au refuzat, între acestea fiind persoane care au refuzat din motive medicale.

Articolul precedentCanada autorizează vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca
Articolul următorMinistrul Sănătății, despre pașaportul de vaccinare: Decizia va fi luată la nivel european