Toate persoanele care sosesc din Spania vor trebui să intre în carantină timp de 14 zile, începând din 11 august 2020. Și asta deoarece Spania a fost introdusă pe lista țărilor/ zonelor cu risc epidemiologic ridicat (zona galbenă), conform Hotărârii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, listă care intră vigoare de la data de 11.08.2020 ora 0:00.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.

Alături de Spania, pe lista țărilor/ zonelor cu risc epidemiologic ridicat se regăsesc și: Africa de Sud, Argentina, Armenia, Aruba, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guineea Ecuatorială, Honduras, Insulele Feroe, Insulele Turks și Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Sint Maarten, Statele Unite ale Americii și Surinam.