Spania: Masca de protecție nu mai este obligatorie în interior. Excepție fac mijloacele de transport în comun, spitalele și căminele de bătrâni

0
155

Purtarea măștii în interior în Spania nu mai este obligatorie începând de miercuri. Totuși, masca va rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun, în spitale şi căminele de bătrâni.

Spania a ridicat astfel una dintre ultimele restricţii în vigoare de la începutul pandemiei de COVID-19, datorită ”unui context epidemiologic favorabil” rezultat al unei ”acoperiri vaccinale foarte mari”, după cum a declarat ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, la sfârşitul unei reuniuni a Consiliului de Miniştri, relatează AFP, scrie Agerpres.

Totodată, ministrul Darias a subliniat că masca ”nu va fi folosită în niciun caz” în mediul şcolar.

În ceea ce privește purtarea măștii la locul de muncă, acest aspect rămâne la latitudinea companiilor.

”Ca regulă generală, (purtarea măştii) nu va fi obligatorie”, însă companiile, prin responsabilii lor în materie de prevenire a riscurilor legate de condiţiile de muncă, ”vor putea lua măsurile corespunzătoare, inclusiv posibila utilizare a măştii”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Obligaţia de a purta mască în interior a fost una dintre ultimele restricţii încă în vigoare în Spania, ţară grav afectată de primul val de pandemie, în primăvara anului 2020, în timpul căruia au fost instituite unele dintre cele mai stricte măsuri de izolare a populaţiei din lume.

Spania se numără printre ţările cu cele mai mari rate de vaccinare din lume, 92,5% din populaţia sa cu vârsta peste 12 ani fiind complet vaccinată. Autorităţile spaniole au raportat de la începutul pandemiei peste 103.000 de decese asociate COVID-19, potrivit sursei citate.

Articolul precedentDr. Gheorghe Carp și-a anunțat demisia din Parlament, după ce a fost numit manager al SCJU Oradea
Articolul următorConf. dr. Mihai Craiu: În general, copilul cu hepatită se simte mult mai rău decât arată. Nu vă autodiagnosticați, mergeti la medic urgent