Spania: Elevii, vaccinați anti-COVID cu două săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, în septembrie

0
57
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Spania intenţionează să înceapă vaccinarea copiilor între 12 şi 17 ani cu aproximativ două săptămâni înainte de începerea noului an şcolar în septembrie, a anunţat, vineri, ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, în condiţiile în care ţara se apropie de pragul de zece milioane de persoane complet vaccinate anti-COVID19, relatează Reuters.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a autorizat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru a fi utilizat la copiii începând cu vârsta de 12 ani, însă a afirmat că decizia cu privire la momentul lansării campaniei de vaccinare la această grupă de vârstă le revine statelor membre.

Germania a anunţat că intenţionează să înceapă vaccinarea tinerilor din 7 iunie, în timp ce Italia a afirmat că îşi va extinde în curând campania de vaccinare pentru a include şi copiii.

Ad in title

Spre deosebire de cele două ţări, care au deschis campania de vaccinare pentru toţi adulţii, Spania îşi imunizează populaţia pe grupe de vârstă şi, în prezent, se concentrează asupra persoanelor cu vârste cuprinse între 50 şi 59 de ani, cu unele regiuni care au început imunizarea la grupa de vârstă 40-49 de ani.

„Ideea pe care o avem este … ca înainte de începerea anului şcolar, cu aproximativ două săptămâni înainte, să putem începe inocularea băieţilor şi fetelor adolescenţi”, a declarat ministrul Health Darias pentru televiziunea de stat RTVE.

Propunerea trebuie ratificată de comisia de sănătate publică din cadrul ministerului condus de Darias.

Ea a precizat că peste 10 milioane de persoane – puţin peste o cincime din populaţie – ar trebui să fie complet vaccinate până vineri seara, autorităţile fiind pe cale să atingă obiectivul de imunizare a 70% din populaţie până la jumătatea lunii august.

Articolul precedentAfiliaţii UMF ”Victor Babeș” din Timișoara, acces nelimitat la bibliotecă virtuală Elsevier Clinical Key
Articolul următorMS: Concurs pentru posturi de conducere în cadrul ANMDMR