Medicina scolara trebuie reactivata, potrivit declaratiilor facute de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii tuturor spitalelor din Bucuresti, ai Uniunii Sindicale Sanitas Bucuresti si ai asistentilor medicali, din data de 4 mai 2012, in care s-a incercat realizarea unei radiografii a sistemului sanitar romanesc din ultimii ani.

„Trebuie sa reactivam medicina scolara. Insist ca medicina scolara, care sa cuprinda si componenta stomatologica, sa treaca la scolile pe care le avem in subordine, sa treaca la Municipalitate. De asemenea, trebuie sa cream regulamente cu oameni care stiu ce inseamna medicina scolara. De altfel, trebuie sa aducem in sistem medici de medicina scolara, mai exact pe absolventii de medicina”, a declarat edilul Capitalei.

Totodata, primarul Sorin Oprescu a adus in discutie si deficitul de personal medical din sistemul sanitar romanesc, care se ridica la 3.400 de cadre medicale.

in acest context, edilul Capitalei, care si-a exercitat profesia de medic chirurg timp de 35 de ani, a subliniat faptul ca in Romania e nevoie de legi coerente in ceea ce priveste sistemul de sanatate.

„Nu am uitat si nu am sa uit vreodata ca fac parte din aceeasi familie ca si dumneavoastra, a medicilor. Sindicatele au fost alaturi de mine si m-au sustinut mereu. Din a€™90 si pana acum fiecare ministru a venit cu reforma sa. in principiu toate reformele erau experimente. Treptat, lucrurile au inceput sa se redreseze dar niciodata nu au devenit functionale. Daca nu exista o consultare continua, prieteneasca, la nivelul statului si spitalelor nu se va rezolva nimic. E nevoie de legi coerente in sistemul de sanatate”, a adaugat primarul general al Capitalei.