Majoritatea germanilor sunt mulţumiţi de modul în care guvernul ţării lor gestionează criza coronavirusului, arată un sondaj de opinie, la două luni după ce Germania a raportat primul său caz de contaminare, informează vineri dpa, potrivit Agerpres.

Potrivit sondajului, realizat pentru agenţia de presă germană de YouGov, 54% dintre cei peste 2.000 de respondenţi au mai degrabă o părere pozitivă despre acţiunile întreprinse de guvernul condus de Angela Merkel.

De asemenea, 14% dintre participanţii la sondaj s-au declarat foarte mulţumiţi de aceste acţiuni şi doar 38% au spus că sunt mai degrabă nemulţumiţi, în timp ce 8% nu au dat un răspuns.

Ministerul Sănătăţii al landului Bavaria a confirmat primul său caz de contaminare cu noul tip de coronavirus pe 27 ianuarie. La ora actuală, în Germania se înregistrează mai mult de 43.000 de infectări şi peste 260 de decese cauzate de COVID-19.

Guvernul german a implementat măsuri fără precedent pentru a stăvili propagarea virusului, printre care limitarea contactelor dintre cetăţenii săi.

Bundesrat, camera superioară a Parlamentului german, urmează să voteze vineri asupra bugetului de urgenţă pentru finanţarea pachetului de ajutor menit să-i susţină pe cetăţenii şi oamenii de afaceri din Germania în timpul crizei coronavirusului.

Aceasta este ultima aprobare necesară pentru acest pachet în valoare de 156 de miliarde de euro, care a trecut deja de camera inferioară, miercuri.

Pachetul include ajutor pentru serviciile de sănătate şi business, precum şi fonduri care să acopere anticipata scădere a veniturilor din taxe, în condiţiile în care pandemia a afectat foarte tare cea mai mare economie a Europei.