Sondaj în mediul rural: Peste o treime dintre părinţi spun că şcoala nu asigură măşti şi sunt nevoiţi să le cumpere copiilor

0
113

Jumătate dintre profesori şi părinţi sunt de acord cu interzicerea folosirii măştilor textile la şcoală doar dacă se vor asigura măşti medicinale gratuite, potrivit unui sondaj al World Vision România realizat în prima săptămână a lunii ianuarie în mediul rural.

Mai mult de o treime dintre părinţii din mediul rural chestionaţi au spus că şcoala nu asigură deloc măşti şi sunt nevoiţi să le cumpere ei copiilor.

Legat de suma pe care o cheltuiesc pentru măşti, aproape jumătate dintre părinţi au răspuns că între 30 şi peste 50 de lei pe lună. Un procent de 12% au spus că dau mai mult de 50 de lei, pentru că au mai mulţi copii.

Unul din zece părinţi a menţionat că a cumpărat măşti textile la un moment dat şi le folosesc pe acelea. Un procent de 9% alocă în jur de 10-20 de lei, chiar dacă au mai mulţi copii, pentru că uneori mai folosesc masca şi două zile la rând.

Una din cinci familii respondente are venituri sub 1.000 de lei pe lună.

Articolul precedentBilanț GCS: 4.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. La ATI sunt internați 414 pacienți
Articolul următorConsiliul Concurenței: Există o confuzie între medicamente eliberate fără prescripție medicală şi suplimente alimentare