Solidaritatea Sanitară: Drepturile aferente sporului de până la 30% depind de corectitudinea pontajului

0
52

Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România atrage atenția asupra obligativității afișării pontajului de către angajator, conform legii, astfel încât să se poată verifica cuantumul sporurilor de până la 30% și corectitudinea întocmirii pontajului.

”Pentru a ne asigura că fiecare salariat are posibilitatea de a verifica corectitudinea întocmirii pontajului, am introdus obligativitatea afișării acestuia. O puteți regăsi la art. 111, alin. 1 din Contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar în sănătate. Mai mult decât atât, am introdus aceeași obligație și în privința sporului de până la 30%. Astfel, angajatorul are obligația afișării pontajului care să reflecte și timpul de lucru desfășurat în condițiile Ordinului nr. 1070/2020, în vederea stabilirii cuantumului sporurilor de până la 30%, la loc vizibil sau accesibil pentru tot personalul”, potrivit Federației ”Solidaritatea Sanitară” din România.

Potrivit Ordinului, sporul de până la 30% trebuie acordat pentru întreaga perioadă anterioară de la începutul pandemiei. Astfel, angajatorul are obligația să afișeze toate pontajele cu timpul de lucru aferent activităților desfășurate în condițiile stabilite de Ordinului nr. 1070/2020.

Ad in title

În acest context, Solidaritatea Sanitară recomandă tuturor salariaților să verifice corectitudinea întocmirii pontajelor, în funcție de acestea urmând să fie acordate sporurile pentru fiecare activitate desfășurată.

Articolul precedentArgentina şi Mexic vor produce vaccinul împotriva COVID-19 al AstraZeneca, pentru ţările Americii Latine
Articolul următorFumatul pe stradă și în locuri publice, interzis într-o regiune a Spaniei, în contextul pandemiei