Societatea Romana de Hipertensiune a fost prezenta la Congresul National de Medicina Interna, editia 2013, organizat in perioada 17 – 20 aprilie, la Calimanesti Caciulata. in cadrul evenimentului a avut loc si cea de-a doua sesiune comuna a Societatii Romane de Medicina Interna cu Societatea Romana de Hipertensiune, in cadrul careia s-au dezbatut teme de actualitate.

Prima sesiune comuna a Societatii Romane de Hipertensiune cu Societatea Romana de Medicina Interna a avut loc in anul 2012.

“Aceasta sesiune comuna este foarte importanta pentru ca medicina interna este o zonafoarte vasta si include inclusiv hipertensiunea arteriala . Este extrem de important ca la un moment dat atentia sa se canalizeze spre un tip de patologie care este inclusa in patologia de medicina interna. Faptul ca Societatea de Medicina Interna a gandit si va gandi in continuare o astfel de abordare interdisciplinara intre cele doua societati, pentru noi ca Societate de de hipertensiune arteriala este foarte important si sper ca acest obicei sa devina traditie”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobantu, presedinte Societatea Romana de Hipertensiune.

“Am incercat dat fiind ca medicina interna acopera toate domeniile derivate din medicina sa organizam sesiuni comune cu diverse alte societati pentru a asigura un bun schimb de idei, de informatii. Astfel am facut cu Societatea de Hipertensiune. Este a doua oara si o vom face in continuare dat fiind faptul ca in populatia din tara noastra 40% din oameni raspund criteriilor de hipertensiune, deci indiferent de medic, ca este cardiolog, nefrolog, va intalni bolnavi hipertensivi”, a subliniat prof. univ. dr. Ion Bruckner, presedinte Societatea Romana de Medicina Interna.

Realizarea unor sesiuni comune intre doua societati medicale, de hipertensiune arteriala si medicina interna, este extrem de importanta pentru practica medicala curenta.