Societatea de Neuropatie Diabetica a facut primul pas catre pacientii cu diabet zaharat si neuropatie diabetica

0
50

Societatea de Neuropatie Diabetica, o organizatie recent infiintata, a facut primul pas catre persoanele cu diabet zaharat si neuropatie diabetica, prin organizarea unei prime intalniri intre consiliul director al Neurodiab si membrii Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania.

Veniti din toata tara, cei peste 30 de reprezentanti ai asociatiilor de pacienti cu diabet zaharat au primit sfaturi si au fost informati despre cele mai noi date referitoare la neuropatia diabetica.

in cadrul acestei prime intalniri s-a vorbit despre importanta colaborarii intre specialitati, pentru un diagnostic cat mai corect, dar si despre rolul important pe care il are educatia in prevenirea si tinerea sub control a diabetului zaharat si a complicatiilor acestuia.

intalnirea dintre reprezentantii Societatii de Neuropatie Diabetica si cei ai Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania a reprezentat inceputul dialogului si al colaborarii dintre cele doua organizatii. Scopul comun este acela de a dezvolta si implementa actiuni menite sa informeze eficient persoanele care sufera de diabet zaharat si neuropatie diabetica, precum si familiile acestora despre importanta preventiei si tratamentului corect al acestei complicatii.

Articolul precedent95 de copii ar putea fi salvati in fiecare ora, daca ar fi alaptati imediat dupa nastere
Articolul următorOrice femeie poate sa-si faca o interventie de marire a sanilor