SJU Zalău: Proiect de extindere şi dotare a ambulatoriului, în valoare de 12 milioane de lei, depus pentru finanţare prin PNRR

0
98

Un proiect de extindere şi dotare a ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare de 12 milioane de lei, va fi depus pentru finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„În această lună au fost lansate mai multe ghiduri în cadrul PNRR – Sănătate, printre care şi cel dedicat ambulatoriilor de specialitate. Pentru a valorifica la maximum oportunităţile de finanţare apărute şi, implicit, pentru a creşte gradul de absorbţie al fondurilor europene, imediat ce se va deschide linia de finanţare, vom depune dosarul aferent proiectului de extindere şi dotare a Ambulatoriului de la SJU Zalău. Astfel, vom putea recupera banii cheltuiţi până acum din bugetul judeţului şi, de asemenea, să atragem fonduri nerambursabile pentru achiziţionarea tuturor dotărilor necesare funcţionării spaţiilor extinse”, a declarat vineri Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele CJ Sălaj, citat într-un comunicat de presă.

Investiţia de la Spitalul Judeţean prevede construcţia a două noi etaje pe corpul de clădire în care funcţionează Serviciul de Medicină Legală. Aici vor exista cabinete de endoscopie digestivă şi bronhoscopie, precum şi o sală de angiografie, toate dotate cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie.

Articolul precedentSpitalul “Dr. Victor Babeș“ Timișoara: Creștere a numărului de cazuri de infecții respiratorii
Articolul următorUn virus comun, capabil să distrugă celulele canceroase, a furnizat rezultate promiţătoare în primele teste pe oameni