SJU Zalău: Investiții de milioane lei în Ambulatoriul de specialitate

0
1768
Facebook/ SJU Zalau
Patru laboratoare care deservesc Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Județean de Urgență Zalău – Radiologie și imagistică, Explorări funcționale, Anatomie patologică și Analize Medicale – precum și 18 cabinete de specialitate au fost dotate cu aparatură medicală modernă. Investiția a fost posibilă printr-un proiect european implementat de Consiliul Județean Sălaj în valoare de 11,66 milioane de lei.
Derulat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, proiectul are ca obiectiv facilitarea stabilirii unui diagnostic precis și rapid, respectiv a tratamentului adecvat, creșterea accesibilității serviciilor de sănătate oferite în Ambulatoriu, concomitent cu reducerea timpilor de așteptare pentru investigații specifice.
Printre noile dotări se numără un mamograf 3D, ecografe, aparat RX, videolaringoscop, dermatoscop digital, electrocauter, aparate de terapie laser/cu unde de șoc, microscoape optice LED, cărucioare pentru tratamente și pentru transportul pacienților, trusă de enduorologie cu sistem video, cada galvanică.
Ambulatoriul integrat de specialitate al SJU Zalău este singurul ambulatoriu public din Sălaj ce oferă pacienților servicii medicale în 24 de specialități, 15 dintre acestea fiind unice în județ.
Foto: SJU Zalău
Articolul precedentSJU Buzău: Programul de vizită, suspendat ca urmare a creșterii numărului infecţiilor respiratorii
Articolul următor(VIDEO) Sindicaliștii din Sănătate înfruntă ploaia la un protest desfășurat la Ministerului Finanțelor