SJU Târgoviște dispunde de un angiograf nou

0
286
foto: SJU Targoviste

Pacienții Spitalului Judeţean de Urgență Târgovişte vor beneficia de un nou aparat angiograf pentru investigații; până astăzi, aceștia erau transferaţi cu ambulanţa sau elicopterul la spitale din capitală – precizează autoritățile locale.

Performantul aparat va contribui eficient la diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor cardiovasculare în condițiile în care Dâmboviţa era singurul judeţ din regiune care nu avea un astfel de echipament medical iar în lipsa acestuia pacienţii erau transferaţi cu ambulanţa sau elicopterul către spitale din Bucureşti.

„În acest fel, intervenţiile se vor face mult mai rapid, aici, la Târgovişte”, precizează, pe pagiona sa de Facebook, Corneliu Ştefan, menționând totodată susținerea cu fonduri de la bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru extinderea Secţiei de Cardiologie cu un corp nou în care va funcţiona angiograful.

Investiţia totală pentru noul corp de clădire de aproape 450 metri pătraţi şi şi achiziţia aparatului angiograf se ridică la peste patru milioane euro.

Articolul precedentVeniturile personalului CNAS vor fi majorate. Legea, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis
Articolul următorSecția Pneumologie a SJU Focșani dispune de propriul aparat de radiologie fix, nou și funcțional