SJU Slatina se confruntă cu o nevoie acută de sânge

0
102

Spitalele din România continuă să se confrunte cu o nevoie acută de sânge. Una dintre unitățile sanitare în cauză este Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina. În acest context, echipa managerială şi corpul medical al unităţii au făcut un apel pentru donare de sânge, în condiţiile în care în ultima lună numeroşi pacienţi au avut nevoie de transfuzii.

”Echipa managerială şi corpul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina fac un apel către toţi cei care doresc să vină în ajutorul pacienţilor care au nevoie de transfuzii sanguine. În acest scop, cei interesaţi sunt rugaţi să se prezinte la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina din strada Ecaterina Teodoroiu nr.28, de luni până vineri, între orele 8,00-12,00. În ultima lună, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina s-a confruntat cu o nevoie acută de sânge, numeroşi pacienţi internaţi în secţiile oncologie, ortopedie, terapie intensivă etc. necesitând transfuzii sanguine”, se arată într-un comunicat de presă al SJU Slatina transmis Agerpres.

Potrivit comunicatului, lipsa de sânge duce la temporizarea intervenţiilor chirurgicale la pacienţii cu afecţiuni oncologice, ortopedice şi hematologice, precum şi la temporizarea tratamentului specific la pacienţii care au nevoie de transfuzii.

”Lipsa de sânge este unul dintre obstacolele pe care pacienţii oncologici, hematologici şi cei propuşi pentru intervenţii chirurgicale majore, în special ortopedice, le întâmpină, atunci când trebuie să continue tratamentul specific. De multe ori, managementul terapeutic al pacientului este temporizat datorită valorilor modificate ale analizelor sanguine, astfel că, nu de puţine ori, un pacient are nevoie de transfuzie de sânge pentru a putea iniţia sau continua tratamentul de specialitate”, se mai arată în comunicat.

Articolul precedentCoronavirus: Aspirina nu îmbunătăţeşte rata de supravieţuire a pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19
Articolul următorCîmpeanu: Din toamnă, toți elevii vor fi prezenți fizic la școală dacă nu va fi al patrulea val al pandemiei