SJU „Sf. Pantelimon” Focşani: Screening pentru prevenţia, depistarea şi tratamentul precoce al cancerului la sân

0
120

Servicii medicale de screening primar prin mamografie digitală pentru prevenţia, depistarea, diagnosticarea şi tratamentul precoce al cancerului de sân vor fi disponibile la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani, unitatea medicală urmând să facă parte din reţeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi.

„SJU Focşani va face parte din reţeaua de screening a IRO Iaşi ca prestator de servicii medicale de screening primar prin mamografie digitală în cadrul proiectului ‘ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenţie, depistare, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de sân’, proiect desfăşurat de IRO în parteneriat cu Fundaţia Enable în 12 judeţe, printre care şi Vrancea. Proiectul se derulează în perioada 2020 – 2023, având ca obiect principal informarea şi testarea femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 – 69 de ani”, se arată într-un comunicat de presă al SJU Focşani.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, pentru a face parte din acest proiect, a fost necesar ca spitalul judeţean să îndeplinească o serie de cerinţe, printre care deţinerea unui mamograf digital 3D autorizat şi certificat, medici şi tehnicieni radiologi cu competenţă în domeniu şi registratori medicali disponibili pentru programul de screening.

De asemenea, unitatea medicală a trebuit să facă dovada că păstrează o evidenţă a rezultatelor mamografiilor şi monitorizează numărul de femei trimise pentru evaluări suplimentare şi rezultatele acestor evaluări.

În cadrul proiectului pilot, spitalul va trece printr-un proces de certificare/validare care va fi finalizat după participarea la două runde de screening, până la finele anului 2023, având astfel posibilitatea să devină primul centru primar local de screening.

Articolul precedentFonduri suplimentare pentru alocaţia de hrană acordată pacienţilor internaţi în spitalele publice
Articolul următorMinisterul Sănătății: Noi reguli pentru ocuparea posturilor de conducere în sistemul de sănătate