SJU Satu Mare: A doua prelevare de organe, de la începutul acestei luni

0
331

sursa foto: ANT/Facebook

A doua prelevare de organe de la începutul acestei luni a fost realizată la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, de la un pacient aflat în  moarte cerebrală.

„Astfel, prin acest gest nobil, în fața căruia ne înclinăm, alți trei pacienți au primit şansa la o nouă viaţă prin transplant hepatic sau renal. Un astfel de gest demonstrează, încă o dată, că, prin bunătate şi iubire, oamenii pot schimba destine şi înfăptui minuni pentru semenii lor. Generozitatea familiei donatorului şi efortul deosebit al echipei ATI şi de coordonare a spitalului sătmărean, formată din Dr. Vitalie Moroșanu – kdp și Dr. Carmen Fiț – coordonator transplant, alături de coordonatorul regional – Dr. Andrei Leșan, au făcut posibil ca azi să spunem din nou #DA pentru VIAŢĂ!”, informează Agenția Națională de Transplant (ANT), pe pagina de Facebook.

Organele au fost preluate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, condusă de dr. Guenadyi Vatachki pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de dr. Andrei Tomuța pentru rinichi.

„Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutul Clinic Fundeni încă un pacient va putea spune că “s-a născut a doua oară”, datorită intervenţiei de transplant hepatic. Echipa de chirurgi coordonată de Prof. Dr. Vladislav Brașoveanu, având alături suportul indispensabil al echipei ATI – Dr. Andreea Panaite, Dr. Sibel Soarece, au realizat cu succes intervenția de transplant hepatic, salvând viața unui pacient de 55 de ani. În acelaşi timp, la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj -#ICUTR, alţi doi pacienţi au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant de rinichi, intervenţiile salvatoare fiind realizate de echipele de transplant coordonate de Conf.Dr. Florin Elec”, potrivit ANT.

De la începutul acestui an, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare au fost realizate trei operații de prelevare de organe.

Articolul precedentDemersuri la nivel înalt pentru tratarea tuberculozei. Dr. Lucica Dițiu: Găsirea unor vaccinuri pentru TBC, întârziate din cauza faptului că această boală afectează mai ales săracii 
Articolul următorSJU Baia Mare: Trei intervenţii chirurgicale complexe de endoprotezare aortică, realizate cu succes în aprilie