SJU Buzău: Zeci de posturi deblocate

0
494
facebook/ Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău

Reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău au solicitat Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) şi Ministerului Sănătăţii (MS) deblocarea unui număr de 109 posturi pentru acoperirea deficitului de personal din secţii precum Cardiologie, Diabet, Oncologie sau UPU-SMURD; în urma acestui demers, au fost deblocate 74 posturi, acestea urmând să fie ocupate prin concurs în lunile februarie şi martie.

„Având în vedere faptul că au fost trimise mai multe memorandumuri la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Sănătăţii pentru demararea procedurilor de angajare pentru specialităţile deficitare din cadrul SJU Buzău, vă anunţăm că au fost aprobate 74 posturi vacante, dintre care 45 pentru medici, 22 personal mediu şi auxiliar (asistenţi medicali, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri) 1 post chimist laborator şi 6 posturi pentru registratori medicali, statisticieni şi IT. Există medici care sunt în aşteptare pentru a se angaja, vorbim de medici care sunt în colaborare cu unitatea noastră, pe specialităţile Chirurgie, UPU, ATI, Cardiologie. Din această lună, o să trimitem adrese către universităţi pentru stabilirea comisiei la medici”, a transmis purtătorul de cuvânt al SJU, Adriana Bunilă, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, din cele 45 posturi de medici aprobate la SJU, au fost scoase la concurs până la acest moment 12 posturi, după cum urmează: trei posturi vacante de medic pentru specialitatea Chirurgie generală, şapte posturi de medic pentru specialitatea Medicină de urgenţă şi două posturi vacante de medic pentru specialitatea Neurologie. „După stabilirea comisiilor, se vor scoate la concurs şi celelalte specialităţi cu deficit de medici, Cardiologie, respectiv Urologie„, a mai precizat Adriana Bunilă.

Articolul precedent”Premieră” la Constanța: Primăria anunță deschiderea unui nou spital public cu servicii imagistice, modular, primul după 40 ani…
Articolul următorMinisterul Sănătății: 100 milioane euro pentru digitalizarea CNAS-PIAS